Club Facebookna Oerang Soenda

Urang Sunda Hudang Euy!!!

Si Kabayan Udud

Posted by Dendi Rustandi dina Agustus 10, 2009


kabayanDina hiji peuting Kabayan nyungkeun ‘jatah” ka bojona nyi Iteung. Singket carita, tos subuh weh. Dasar si Kabayan, hudang sare teh bet kalahka neangan dompet bako, terus ngalinting bako ku pahpir, tuluy du sundut, pelenyun weh udud. Meni peureum beunta, komo pas keur nyedot haseup mah. “Naha seungit bako teh asa beda, boa-boa” gerentes hate Kabayan, panasaran tuluy manehna ngambuan curuk jeung jajangkungna. “kasebelan ieu geuning nu bau teh”
Kalakuan sikabayan siga kitu teh di titenan ti tatadi ku nyi Iteung, celengkeung teh nyi Iteung ngomong : “Nu matak kang, ari geus ngarambet teh, ulah langsung mumuluk kana udud, kukumbah heula atuh, angguran mah lain geura mandi”.
“Aeh enya nya, pan peuting teh tos ngarambet sawah sakotak, tapi rarasaan mah da teu nyambel ieu teh, tapi curuk bet bau tarasi……’ ceuk si Kabayan bari ngaleos…..

4 Balesan to “Si Kabayan Udud”

  1. hasib

  2. pasundan

  3. hai cwo leh kenalan g

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: