Club Facebookna Oerang Soenda

Urang Sunda Hudang Euy!!!

Bodo Alewoh

Posted by Dendi Rustandi dina Maret 23, 2010


Si Acim teh geus kawentar di kampung mah jalmana teh teu pinter-pinter teuing. Sakolana oge telat, babaturan ulinna anu sapantaran mah geus sakarola manehna mah acan sakola. Manehna kakara asup sakola sanggeus umur dalapan taun. Ngan nyakitu tea, da manehna teh teu pinter-pinter teuing, di sakolana teh remen dititah nangtung di hareupeun kelas. Komo sanggeus kelas asup kelas lima mah. Loba PR anu kudu dipigawe di imahna. Ditambah deui mun kudu ngerjakeun soal dina bor mah.

Tapi sakitu oge, masih keneh aya untungna manehna teh. Mun teu bisa remen tatanya. Ieu tea, eta tea, naon tea. Ngan pikeun jalma anu teu apal mah, manehna teh osok disaruakeun jeung jalma anu osok hayang sagala nyaho, sagala ditanyakeun.

Untungna wae kolotna ngartieun kana pasipatan anakna nu hiji ieu mah. Da anakna nu sejen mah lumayan rada nyongcolang oge, naha di lemburna naha di sakolana. Malahan mah, adina si Acim, nu ngaranna si Onah mah apanan sakolana teh saluhureun, beda sakelas jeung manehna. Ari si Acim mah kakara asup ka kelas hiji, ari si Onah mah naek ka kelas dua.

Kolotna, da ngaranna oge ka anak, tetep wae teu weleh ngajurung jeung mere sumanget  pikeun terus diajar di sakola. Pepeling tinu jadi kolotna teh, cenah, ulah era arek tatanya. Mun teu ngarti atawa acan nagrti, tong era tanyakeun wae ka guru. Kudu balaka jeung terus terang, tong cicing bae. Da arek ngarti atawa henteu oge tetep pikeun si Acim. Kitu cenah piwejang kolotna si Acim teh.

kenging mulung ti http://ciburuan.wordpress.com/category/babasaan/

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: