Club Facebookna Oerang Soenda

Urang Sunda Hudang Euy!!!

Foto Janin di jero Rahim

Posted by Dendi Rustandi dina Nopémber 17, 2009


Sabot poto embrio manusa anu keur ngembang karya Lennart Nilsson mimiti dipidangkeun di majalah Life dina warsih 1965, gambarna ngabalukarkeun kehebohan. Ngan dina hitungan poé, saloba 8 juta sagala hasil citakan (koran/majalah) anu ngamuat kajual béak.

Dina Basic Human Embryology ku Williams P, rujukan anu dawam dipaké dina widang embriologi, disebutkeun, “”Kahirupan dina pianakan ngabogaan tilu tahapan: pre-embrionik; dua satengah minggu kahiji, embrionik; nepi ka ahir minggu ka dalapan, sarta janin; ti minggu ka dalapan nepi ka kalahiran.”

Teknologi maju matak bisa gambar embrio anu keur ngembang dicokot jeung hasil anu leuwih écés sarta leuwih badag. Gambar bisa dicokot kalayan ngagunakeun kaméra konvensional anu dilengkepan lensa mikro. Atawa bisa ogé ngagunakeun pakakas endoskopi. Téknologi pemindaian mikroskop elektron matak bisa Nilsson nyokot ratusan atawa komo rébuan gambar embrio anu matak hélok.

Gambar-gambar karya Nilsson dikumpulkan dina hiji buku anu dibéré judul “A Child is Born”.

Pikeun umat Islam, béja ngeunaan perkembangan janin anu pohara takjub lain hal anu pohara ngagetkeun, alatan Al-qur’an geus ngabejaan  saprak welasan abad

 

 

6 Balesan to “Foto Janin di jero Rahim”

  1. bibilung said

    link asli info (dan isinya jauh lebih bermanfaat, tak sekedar gambar), ada di sini:

    http://www.hidayatullah.com/index.php?option=com_content&view=article&id=9729:ketika-janin-qsi-fulanq-tertangkap-kamera&catid=103:iptek&Itemid=56

    trima kasih

  2. Hiji bukti kakawasaan Alloh Azza waa jalla, eces pisan, elmu nu geus nepi ka lebah dinya ulah rek dipake agul, manusa ngan saukur mahluk nu teu walakaya. Matak yu dulur kabeh urang babarengan tafakur ka Alloh.

  3. R Ahmad Jaelani said

    Ngahaturkeun sewu nuhun laksa kati kabingahan tina sanes kanten luang bongbolongan, urang memang peryogi kamajuan teknologi margi eta oge kalebet elmu anu sami wajib disuprih. Namung di sagedengeun eta tangtosna urang ge peryogi ngalastarikeun tatali paranti bari tetep pageuh nyepeng papakem Purba Siti Purba Jati Sunda, supagi urang ulah lepat tincak paripaos ulah kabobodo tenjo kasamaran tingal, tur supagi teu lepat salang surupna dina enggoning laku hirup dina jaman kamajuan ieu… Tabe pun…

  4. R Ahmad Jaelani said

    Ngahaturkeun sewu nuhun laksa kati kabingahan tina sanes kanten luang bongbolongan, urang memang peryogi kamajuan teknologi margi eta oge kalebet elmu anu sami wajib dialap. Namung di sagedengeun eta urang peryogi ngalastarikeun tatali paranti bari tetep pageuh nyepeng papakem Purba Siti Purba Jati Sunda, supagi urang ulah lepat tincak paripaos ulah kabobodo tenjo kasamaran tingal, tur supagi teu lepat salang surupna dina enggoning laku hirup dina jamam kamajuan ieu… Tabe pun…

  5. eva said

    Subhanallahhh,,Allah Maha Besar,,saya seorang ibu sangat merasakan kebesaran ALLAH dalam penciptaan makhlukNya…

  6. dasenk said

    ngiring nambihan,,manawi kaanggo😀

    http://www.facebook.com/video/?id=1636195505#/video/video.php?v=1194492835912

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: