Club Facebookna Oerang Soenda

Urang Sunda Hudang Euy!!!

Kamus Film Basa Sunda

Posted by Dendi Rustandi dina Nopémber 9, 2009



Kamus Film

Gone with the wind => Ngaleos bari hitut

Home Alone => Imah sorangan (lain ngontrak)

Home Alone 2 = Boga imah deui

Tears of the sun => Ceurik hoyong disun

Crying Freeman = Ceurik hayang dibui

Spiderman => Lancah bikangna (lancah jalu tara men)

Batman => Pasti kalong bikangna

Catwoman => Ucing garong

Scream => Ngajerit maratan langit

Scream 2 => Ngoceak maratan jagat

I know what you did last summer => Abdi terang usum halodo kamari
anjeun ngadamel sumur

End of day => Wanci harieum beungeut / sareupna (antara jam 5 – jam 6 sore)

The day after tomorrow => Vagetos (istilah budak band)

Woman in red => Awewe keur beureum (men/DB/lagi dapet)

Men in black => Lalaki hideung belang (om om)

Men in black 2 => Belang pisan hideungna

X X X => Talak tilu

X-Man => Sanes pameget (banci)

X-Man 2 => Bancina aya 2an

Shaolin soccer => Bobotoh Persib nu resep gelut

Lost in the space => Leungit di langit (reungit)

Lost souls => Kasurupan

Octopusy => Balakutak

Something to talk about => Ngawangkong, ngadu bako, ngobrol, jsb jsb jsb

The Cooler => Paniisan

Ghost Ship => Beja nu can puguh

Ghost Rider => Jurig tukang ojeg

Scooby Doo => Gugug borangan (sieun ku jurig tukang ojeg)

Mad Dog => Gugug galak nuju bendu

Tom and Jerry => Beurit ucing-ucingan

Micky Mouse => Beurit sukuna dua

Donal Duck => Entog sukuna dua (??? kabeh entog sukuna dua euy…!!!)

……………naon deui nya ???……

6 Balesan to “Kamus Film Basa Sunda”

  1. tiasaan c akang ngaleuleumah bahasana….di paskeun kana bhs urang sadayana.terus kang berkreasi deui.anu pikaseurieun apal urang sunda mah bareuki banyol.

  2. Edi Gumilar said

    Hebring euy…

  3. Andrew said

    aduh sae pisan….
    nyungkeun widina bade di tiron kanggo di tempel di cutetan abdi…
    hatur nuhun..

  4. ipan said

    assalam’alaikum,kang nepangkn simabdi ipan ti bandung,upami akng asli ti mana?

  5. haha.. bisaan euy…

  6. R Ahmad Jaelani said

    Punten ngaralat sakedik, Mad Dog mah hartosna maling alias ngabangsat…

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: