Club Facebookna Oerang Soenda

Urang Sunda Hudang Euy!!!

Dongeng Budak Harak

Posted by Dendi Rustandi dina Agustus 28, 2009


Aya dongeng budak harak.

Hiji poe, manehna dibahanan sakantong paku ku bapana. Unggal manggih kaambek atawa pagetreng jeung batur, manehna dititah nancebkeun hiji paku dina pager pakarangan.

Poe kahiji manehna nancebkeun 37 paku dina pager.

Minggu saterusna, unggal poe eta budak harak teh diajar meper kaambek nepika paku-paku nu ditancebkeun teh beuki ngurangan.

Manehna meunang kacindekan yen leuwih gampang nahan amarah batan nancebkeun paku hiji.
Antukna, dina hiji waktu manehna geus teu perlu nancebkeun deui paku. Gasik bebeja ka nu jadi bapa.

Ku si bapa, eta budak unggal poe dititah nyabutan paku hiji-hiji saban bisa nahan amarah. Saterusna, unggal bisa meper kaambek manehna nyabut paku nepika ahirna manehna mawa beja yen kabeh paku nu nanceb dina pager teh geus kacabut.

Si bapa laju nyarita kieu:

“Anaking, anjeun geus ngalakukeun budi nu hade. Tapi coba tingali, loba liang tapak paku dina pager. Pager teh teu malik deui ka asal. Tah, mun anjeun ambek atawa pasea jeung sasama, bakal ninggalkeun tapak siga dina pager.

Anjeun bisa nubleskeun balati kana tonggong batur tuluy nyabut deui eta balati, tapi bakal ninggalkeun raheut.

Sarebu kali acong-acongan menta dihampura, sarebu kali ngebrehkeun rasa hanjakal, raheutna tetep bakal nyesa. Raheut ku ucapan sarua peurihna jeung raheut ku pakarang.”

” kenging mulung ti http://panganten.blogspot.com

Saurang nu Mairan to “Dongeng Budak Harak”

  1. nurjaman said

    singhoreng geuning kitu carana kolot baheula metakeun elmu teh, mudah2an bisa diterapkeun keur ngajar budak..hatur nuhun

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: