Club Facebookna Oerang Soenda

Urang Sunda Hudang Euy!!!

Kabayan Ngala Nangka

Posted by Dendi Rustandi dina Agustus 26, 2009


dina hiji poe si kabayan dititah ku pamajikannana nyaeta
si iteung indit ka kebon neang nangka sugan aya anu
asak atawa kolot,
“kang….. kakebon jig”
“neang naon ka kebon nyi?”
” riksakeun nangka sugan we aya nu asak”
“heug atuh”
terus sikabayan ngoloyor indit ka kebon teu poho mawa
bedog.
nepi di kebon tuluy terekel weh sikabayan naekkan
tangkal nangka, ngariksakeun sugan aya nangka anu
asak atawa kolot,
” heuh eweh nu asak euy, nu ieu waelah katingalina geus
kolot”.
crok.. puhu nangka dikadek. gedebug nangka murag. jrut
sikabayan turun, tuluy sinangka dibawa ka sisi walungan
bari nyarita……
” heh… nangka kusabab maneh geus kolot, heg wae
maneh balik tiheula, kuring rek ngababad heula”
tuluy eta sinangka dipalidkeun, ari sikabayanna ka kebon
deui. Sorena sikabayan balik bari ngahariring jeung
heheotan, nepi ka imah si iteung nanya ” kang mana
nangka teh aya teu?”.
“haar apan geus balik tiheula?!”
“balik jeung saha”
“tadi ku dewek di palidkeun sabab eta sinangka teh geus
kolot, maeunya teu hideng nyimpang” jawab sikabayan
bari nembongkeun ekspresi nu teu boga dosa.
” huuuh dasar borokok…………. mana aya nangka anu
hideng”. saut si iteung bari baeud.?????????

6 Balesan to “Kabayan Ngala Nangka”

  1. Herman Resmana said

    beuh….ieu carita..mun teu salah taun 80-an saya tos ngadangu ieu carita..nuhun ah dicaritakeun deui…..jd inget deui hahahahah

  2. sutrisnakasep said

    asanamah pernah maca iue dongeng pami teu leupat mah dina Mangle atanapi dina kumpula carita sikabayan .

  3. sateuacana hapunten yeuh ka Kang Dadan pok…sanes abdi latah,atanapi pipilueun,margi abdi sapendapat pisan sareng Akang Dadan teh…
    Sok ah diantos deui dongeng kabayan nu sanesna…

  4. hendra alo said

    dasar kang kabayan sakapeung tapi piseurieun….

  5. ikeu cartika said

    nya kitu tah kang kabayan mah sakapeung pinter jiga ptofesor sakapeung bodo katotoloyoh….tapakuraneun , leres teu?

  6. Dadan said

    Nangka mah teu salah da geus kolot jadi beunang ku panyakit kolot nya pikun tea.. nu salah si kabayan naha titah tiheula tapi teu mere alamat..

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: