Club Facebookna Oerang Soenda

Urang Sunda Hudang Euy!!!

Kamus Cina-Sunda

Posted by Dendi Rustandi dina Agustus 20, 2009


A Lung Keun (dibalangkeun)
Am (dahar)
An Jing (gogog)
Ba Chang (leupeut eusi daging)
Ba Bah (bapa)
Ba Ghong (sok diadukeun jeung gogog)
Ba Le Dog (ah ieu mah basa inggris meureun?)
Ba Thok (bagian anu paling teuas dina kalapa)
Bho Tak (teu gagaduhan rambut)
Bho Bho Kho (wadah kejo)
Bho Lo Ho (bodo)
Bho Rho Bho Rho (sagala euweuh)
Bho Rho Kho Khok (mitoha nu ngajakan pasea bae)
Cha Bok (gaplok)
Cha Lang Ngap (tong dibuka bau….?)
Cha Pe Tank (budak leutik karak bisa ngomong)
Cha Rang Cang Ti Hang (wanci isuk)
Cha U (kadaharan monyet)
Chai Baw (anu aya di solokan)
Chak Chak (dulurna toke)
Chan A Pal (belet)
Chan A Ya (inden, antri)
Chan Da Har (lapar euy)
Chan Man Die (bau dahdir)
Chang Ka Leng (caruluk)
Chang Kang Chaw (parab embe)
Chang Ke Nyer (loba teuing gawe peuting)
Chang Kok Khan (bibit mangga)
Chang Ku Du (buah bau pisan)
Chang Ku Ri Leung (manuk)
Chap Ja He (koret, medit)
Chi Bha Du Yut (pabrik sapatu)
Chi Cing (kurang gaul)
Chi Ham Phelas (tempat jin meuli calana)
Chi Ka Dut (kuburan cina)
Chi Kie Ih (ceuk beja mah bisa dipake ubar nyeri panon)
Chi Ki Zing (ngaran desa/kota di Majalengka)
Chi Leu Peung (belegug)
Chi Leuh (tai panon, belek)
Chi Leun Cang (cair kotor, disisi jalan ari tos hujan ageung )
Chi Lok (kadaharan budak : aci dicolok)
Chi Ma Hi (ngaran kota deukeut Bandung)
Chi Reng ( kadaharan budak : aci digoreng)
Chi U (leupeut tina aci jeung cau)
Chi Ng Chang Chang (ngadat bae)
Chi Ng Chang Ke Ling (lagu)
Chi Ng Chung (guru nanya)
Cho Bian (gratis)
Cho Kor Baw (robok)
Cho Le Nak (katuangan, peuyeum dibubuy sareng gula kinca )
Chu Ra Ling (sipat licik)
Chu Ru Luk (buah kawung)
Eng Ing Eng (rek dimulai)
Eng Ghal Kheun (teu sabaran)
Fu Lus (kabeh ge butuh)
Gho Ong (kudu ditakol)
Ghong Li (ceunah mah nu sok ngajualan daging atah)
Heu Ay (tunduh)
Hok Cay (molohok bari ngacay)
Hu I (Cilembu)
Ie Lhi Khan (tempoan)
Jhu Rha Gan (loba pakayana)
Jhu Rig (nu geus maot teu ikhlas)
Kho Phe Ah (wadah hulu)
Kho Lho Moh (asup kabeh)
Khi Rhi Pik (tina sampeu)
Kyu Kyu (judi)
Lha Uk Hiu (dulurna paus)
Lha Hang (cai aren)
Le Nang (leuwih naker tibatan botak)
Lie Eur (keur nu loba hutang)
Ling Lung (teu nyaho jalan)
Liang Cheu Lie Baw (panyakit THT)
Lho Thek Hu I (aing ge beuki)
Ma Ling Ping (ngaran desa/ kota di Banten)
Ma Ung (lanceukna ucing)
Mo Yok Khan (pipaseaeun)
Nang Thang (ngajak gelut)
Nga Cay (ngelay: banjir tina baham)
Nge Lay (biasana lamun keur sare)
Nyi Chian Pochi (pagewean babu)
O Lol Le Ho (leutik keneh ; keur gering salesma )
Ong Kek (keur nyiram, utah)
On To Hod (pikakeuheuleun) <—pedit oge hehe
On Tha (ngaran sato di Arab)
Pa Hang (rasana aneh)
Phe Chak (panonna peureum sabelah)
Peu Chang (leupeut eusi kacang; sato nu sukuna opat)
Pha Ming Pin (dunungan)
Pho Ho Bha Lik (boga deui nu ngora)
Ping Ping (luhureun tuur, handapeun eta tea… )
Rhu Rhu Su Han (bisi teu kaburu)
Rho Rom Phok (tempat balik)
Siang Siang Ma Ling Seng (euweuh gawe, beurang2 maling )
Sing Sing Keun (kabanjiran atawa rek pacho)
Taw Cho (oleh-oleh ti lembur kuring ieu mah )
Tham Pi Ling (gablok )
Tham Po Long (wadah reuhak)
Tho Lom Bong (wadah oge)
To Ong (ningali tina liang leutik)
Toke Chang (lagu oge)
Tong Hi Lap (kudu inget)
Tong Li La (burukeun)
Tong To Lang (nangka – kawinan bapak – teu beja2 -poe salasa… )
Tu Ang (ngalebok)
Tung Tung Seng (seukeut pisan)
U Ching (adina maung)
Yap La Hun (budak ceurik)
Yap Mie Lhu (rek milu?)

15 Balesan to “Kamus Cina-Sunda”

  1. ikeu cartika said

    ya ampuuuuuuuunn kang dendi aya ku kreatif nya…ieu tth seuseurian dugi ka cangkeul pipi,komo mun aya batur manaha we babarakatakan cacakan nyalira ge aduh top lah…..nuhn nya kang dendi…

  2. Dika said

    kang puntennya.. abdi nyuhunken KAmus’a bade di copy. kanggo di bagi2 KA facebook… ^_^ haturnyyuhun,,,

  3. Yudi Handiyana said

    Alhamdulillah, ahirna mendak Kha-Mus nu lucu nepi ka cangkeul kulit beuteung da seuseurisn bae macana…hatur nuhun kang Dendi…

  4. efhelmi said

    Kamus Edisi cina baheula panginten nya kang Dendi…?
    Nalika jaman Cina di jajah ku urang Garut….
    Ku Abdi di copy weh ahh (rada maksa yeuh..)
    Nyaan lucu…..Carioskeuneun ka anak incu…
    Nuhun

  5. rendy prasetya said

    Alhamdulillah, dipasihan nikmat…
    bungahna sareung teu lireun barakatak seuri abdi macana,
    manawi kawidian bade ngiring ngopy sinareng bari diajar
    basa sunda deui,
    hatur nuhun

  6. Ddnk said

    Sim kuring hayang nambahan eusi kamus sunda ieu, manawi kaanggo.
    Wa lung an (susukan)
    Tong twank shiang shiang (Puasa)
    Ang klung (Instrumen musik tina awi)
    Che che wok, Ngie sank (Ombeh)
    Chu khil (paranti ngakeul)
    Chi n dunk (kurudung)
    Men Po (penca silat)
    Dun Kha wung (bungkus udud)
    Te kho, po chie (wadah cai)
    Cha Phe thank (loba nyarita)
    Pha lang shiank (boa-boa)
    Chang chut (calana jero lalaki)
    Cha lan a (calana)
    Ze cheng (heuras)
    Nyung chunk (kaluhur)
    Nyam phay, Nyang shang ( ngait)
    Hu I (beubeutian)
    Tha lang chai (Panandean cai hujan)
    Tho khe chang (lagu)
    Thai Hi yang (Karaha-beusi/logam)
    Ching e keng (cingogo)
    Chu lang ung (teu sopan)
    Shang ku (wadah kejo)
    Nya phek (ngagayem)
    Chank khenk (angkeng)
    Cho wonk (nu ngomongna tarik

  7. meidinh27 said

    Haha…bodor pisan…
    Kang punten…tiasa di copy ku abi…
    Nuhun pisan seateucana…

  8. Heni Ncoet Handayani said

    Sumpah..hese macana ge..teu tiasa bentes da hayoh wae seuseurian. Haturnuhun kana hiburannana. Tiasa ngalancarkeun bahasa mandarin abdi. Mugi2 weh teu aya urang cina nu maledogan.

  9. yayan haryanto said

    hebat pisan nya,,,,,sok ah galakeun budaya sunda

  10. yayan haryanto said

    lam kenal ka sadayana

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: