Club Facebookna Oerang Soenda

Urang Sunda Hudang Euy!!!

Keom Lawas

Posted by Dendi Rustandi dina Agustus 13, 2009


keom

Ulang Taun
“Neng Dea, wilujeng ulang taun…” ceuk bapana Dea bari ngesun jeungmasihan kado.
“Dea ayeuna sabara taun?” Tanya bapana.
“13 taun pa…” walon budak bari imut.
bapana kaget, da rarasaan budakna teh kakara umur 7 taun.
“nahe gening tos 13 taun deui?”
“apan taun kamari, abdi 6 taun, ayeuna 7 taun, janten 13 taun bapa!” ceuk budak calakan.

Teu Meunang
Di BSM aya bioskop. nu narongton teh ka eta bioskop teu meunang make sendal, sapatu, malah baju oge teu kaci, kitu deui calana.
Basa ditanya ka satpam nu ngajega di deukeut loket, manehna nyarita:
“sumuhun, kulan, nongton di dieu mah teu kenging ngangge nukararitu, kenging soteh ngangge karcis…”.

Sababna Nagara Lila Maju
Ibro jeung Uhe balik nongton film kungfu.
“Paingan atuh Cina teh kaasup nagara nu tinggaleun di banding Amrik.
“Nya, da nagara komunis mah, pasti kitu…lila rek maju teh.”
“Ah, lain ku nu kararitu wungkul. Tadi katenjo, apan urang Cina mah,mun parasea teh, nepi ka jam-jaman gelut, make jurus kungfu shaolin.. beda jeung urang Amrik. mun parasea, ukur memenitan, da paheula-paheula nembakeun pestol. Urusan jadi tereh beres…”
“Bedul teh…”.

J I L B A B
“Kang Ibro, ceuk cenah, sanajan geus diterapkeun aturan kudu make Jilbab, di hiji kantor pemda tasik, nu dikerudung/jilbab ngan duaan.”
“Naha bet kitu?”
“Soalna ti tilu puluh padamelna, nu istri ngan duaan.”
“Bedul teh… ” hehe.

Basa Lemesna
Ua Sas: Cik, ari lemesna leungeun naon?
kang Hendri : pananganan
Ua Sas: lemesna suku?
kang Hendri: sampeyan..
Ua Sas: tah ayeuna…ari lemesna beas, naon?
kang Hendri mikir…uleng lila….naon nya?
Ua Sas: tipung…!!!!
hahaha….

Ngado’a
Di hiji kampus cap gagak, rengse diayakeun rapat antar dosen unggal jurusan. panitia bingung milih saha nu rek nutup acara ku maca du’a.
Akhirna salah saurang panitia kahareup, rek mingpin acara ngadu’a.
“Para wargi, alhamdulillah, acara rapat dosen antar jurusan parantos lekasan. Ayeuna hayu urang ngadu’a ka Gusti Alloh, menurut…jurusan masing-masing…”
pokna bari yakin pisan. nu aya dirohangan ngabarakatak bari bingung, kumaha ngadu’a nurutkeun jurusan masing2 teh? hehehe

A L E S A N
Cep Jon Towor katelah rada jarang mandi. Hiji mangsa nu jadi lanceukna mamatahan.
“Cik atuh Jon, sing rajin mandi… ”
“lah, mandi-mandi teuing, teu boga kabogoh ieuh… ”
lanceukna ngahuleng… Sababaraha bulan ti harita, Jon Towor kabejakeun boga kabogoh. Tapi angger, jarang mandi keneh bae.
“Jon, sing rajin mandi… ”
“Mandi-mandi teuing, kabogoh geus boga… ”
Lanceukna rada sebel… “Na ari maneh… ?”
“Kieu, Teh …, tuh tingali ucing, tara katingali mandi… lumpatna tarik… ”
Lanceukna unggek. “Ayeuna… tingali lauk… sakitu unggal detik mandi, anggeur we hanyir… ”
si Teteh lanceuk Jon Towor beuki lieur ngabandungan adina nu baong…hehe

Salah Dokter
Hiji pameget sumping ka rumah sakit, hoyong ngalandongan soanten garwana nu peura malah dugi ka teu aya pisan.
Tapi salah lebet, kedahna ka dokter THT ieu kalah ka psikiater.
“kumaha dok? si eneng teh, peura, dugi ka teu aya pisan sorana. sadaya obat tos diangge…”
“Kieu ieu teh, den. saleresna mah sumpingna teh kedah ka dokter THT, ari ieu ka sim kuring, psikiater. tah, urang landongan ku resep psikiater atuh…”
“mangga, dok. kumaha carana?”
“urang terapi we nya, garwa teh. engke wengi, uih ka bumi jam tilu, bari nyandak hiji istri nu herang mencrang…geura garwa teh tiasa deui aya soraan….”

H U J A N
“hujaan! hujaan!…jaitan popoean…!” Kang Opix ngagorowok ka kang Syam Ridwan ku keur uplek maen gapleh jeung balad2na, si Barud, si Jalak, si Sir, Si Rah.
si barud, si jalak, Si Sir, Si Rah, gura-giru kaluar imah, rek nyaitan popoean.
“kade poho, kenteng oge jait, bisi kahujanan..” ceuk kang Syam hariweusweus.

H I P U
Jang Ibro mimiti masantren. Manehna can kungsi masak sorangan.
Hiji mangsa ku seniorna dititah naheur cai jang nyieun ci kopi. atuh rada bingung. Nya pok nanya ka santri sejen, jang Juhe nu geus wanoh, nu hanjakalna teh sarua anyar jeung teu kungsi ngalaman masak di imahna.
“Kang, abdi teh teu acan kantos naheur cai. dupi ari asakna kumaha, nya?”
“Oh, gampil, upami tos ngagolak, cagap. Tah upami tos hipu, eta hartosna tos asak…”jang Juhe inget kana bubuahan, ari asak pan sok hipu.
Geus kitu, jang Ibro ka dapur, cai nu gagolak dicagap. puguh we ngajerete, da cai sakitu panasna. balik deui ka jang Juhe.
“Kang, cai teh kalah ka panas pisan geuning?”
“Oh..mun dina buah mah, teuas keneh meureun. ke antos sakedap…”

2 Balesan to “Keom Lawas”

  1. ikutan lomba blog hadiah 15jt tunai di http://www.balaibahasabandung.web.id

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: