Club Facebookna Oerang Soenda

Urang Sunda Hudang Euy!!!

Dongeng Ngaji

Posted by Dendi Rustandi dina Agustus 11, 2009


hajiAya hiji jelema jahat rek ngadon maok ka imah haji. Jalanna teh ka para da ambeh rikip. Barang geus aya di para, kabeneran haji teh keur ngobrol jeung anakna parawan geulis anu geus meujeuhna di kawinkeun. Eta si parawan teh aya ku nurut sagala kumaha bapa. Tah ceuk haji teh kieu, ” Nyai anaking, bapa mah hayang boga minantu teh ka nu bisa ngaji, ngarah aya tuturkeuneun nyai jaga!” ari ceuk si nyai teh, sadaya-daya abdi mah ngiringan kumaha bapa wae.

Tah barang ngadangu kitu teh si jelema anu rek niat jahat tea, jadi teu jadi.
Manehna mikir, dari pada jadi maling mending jadi minantu pa haji, ngan
kumaha carana nya? Enya da rumasa manehna teh teu bisa ngaji!

Tah isukna si jelema teh datang deui ka imah Pa Haji, gaya naker pakeanana
teh, malah make sorban sagala. Tuluy unjuk salam, atuh reuwas Pa haji teh
aya semah anyar panggih, tapi barang nu datang ngabejakeun pamaksudanana mah nya atoh we nu aya Pa haji teh. Geus kitu mah teu loba carita, der wae di tes ngaji. Ana tereleng teh quro meni ngeunaheun pisan sorana teh. Ngan asa beda kadengena. Kieu cenah ngajina teh

” Ayya sallam, serreh bumbu hayyamm kabirro. Tirillling ka pacilingan manggih kaddaall maaoott, ayya pa hajji tumpakk kudda nna hulluunna” karek oge sakitu gorowok teh pa haji ngagorowok, naha eta ngaji teh bet kitu? Ti pasantren mana ari anjeun? Ditanya kitu teh si bangsat kalah ka ngahuleng, bingung pijawabeun.

Karunya nya ari nu teu bisa ngaji! Teu kacaritakeun ditarima henteuna mah tah si bangsat teh, ngan ieu mah pieunteungeun keur urang yen hirup teh teu cukup ngan ukur nyeuseup hawa, tapi sakumaha pidawuh Alloh yen urang diciptakeun teh teu aya sanes iwal keur ibadah!

Tah Ki Sobat, sakitu dongeng ti kuring! Matak kacida bagjana anjeun mah, bisa ngaji sanajan ngan saukur apal alip bingkeng ceuk paribasana, tapi eta elmu teh diamalkeun deui ka batur, eta teh bakal jadi obor jaga keur urang. Cag ah!

2 Balesan to “Dongeng Ngaji”

  1. Purwakumbara said

    enya karunya nya kanu teu bisa ngaji pisan, buat kanu bisa hayu atuh urang dugikeun kanu teu acan bisa. saur Rosul oge geuning; dugikeun ku maraneh sanajan ngan sa ayat. cenah geuning kitu tah…

  2. Alhamdulillaah,,,mudah2an urang saréréa..bisa ngamalkeun élmu,,sanajan saeutik gé…

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: