Club Facebookna Oerang Soenda

Urang Sunda Hudang Euy!!!

A….I…..U!!!

Posted by Dendi Rustandi dina Agustus 11, 2009


calawakNyaba Ka Jakarta

Akang hayang jalan-jalan, nya nyaba ka Jakarta ka Mang Jaja baraya akang.
Ka Jakartana kana kandaraan panjang. Sajajalan akang nyawang pamandangan alam.
Pasawahan marakbak matak waas, matak kagagas. Na..ana baranyay aya kalangkang randa anyar na bayangan akang. Bayangan kawas kakalayangan
Akang kabandang, akang kasmaran , dayagdag akang ngadayagdag na papan panjang.

Bada Asar akang datang ka Jakarta. Nyampak aya Mang Jaja dadapangan na palang dada.
Asa-asa akang nanya. ” Mang Jaja damang?” tanya akang
” Jag-jag Jang!” jawab Mang Jaja.
Akang ngawas-ngawas Mang Jaja. Rarasaan akang, Mang Jaja asa hayang katangar dadapangan na palang dada sagala.

Mang Jaja baraya akang, anak Bah Atma. Bah Atma nyaah ka akang,
matak ka Bah Atma mah akang asa ka bapa. Hanjakal Mang Jaja can apal
saha-sahana akang. Walah jam salapan nya,akang asa lapar.
Ah calawak saja ka Mang Jaja yah…
” Mang, akang hayang dahar” lah-lahan akang ka Mang Jaja.
” Tah, hayang dahar mah aya nangka atah” jawab Mang Jaja.
” Haar. na dahar nangka atah?” tanya akang
” Apan hayang dahar, nya da ayana nangka atah, nya saaya-aya alakadarna,
wayahna hakan” Mang Jaja rada nyangangang.
Akang panasaran, asa can ngajran dahar nangka atah. Ah da lapar am akang
dahar nangka atah. Barang am, asa aya kadaharan malang na padaharan.
Akang calangap. Karasa nagka atah ngagalak sak nyasar awak. Ah…ah.
..akang payah.
” Haram jadah Mang Jaja, dasar Mang Jaja bangkawarah. Apan bahaya
dahar nangka atah mah. Akang ngadapang na ranjang, padaharan asa karancang, tarang panas, awak asa ngalayang.

Ah…hayang bagja jalan-jalan ka Jakarta kalah nalangsa.Asa kakara aya baraya kawas Mang Jaja , anak nganjang kalah maraban nangka atah.

Panyangka akang mah Mang Jaja nyaah ka akang kawas Bah Atma.
Akang nyalahan. Mang Jaja kawasna can sawawa, can apal saha baraya,
can apal saha akang. Matak akang sabar da kapan ka baraya.
Da akang mah nyaah ka Mang Jaja sanajan Mang Jaja harak ka akang.
Cag aha, jangar!

cengirNYI ITI

Ih Nyi Iti kiih di pipir Nini Icih, nyirilik wiss…wiss…..wisss. Nini Ici bijil ti pipir
Ti mimiti Nyi Iti kiih di pipir, Nini Ici nyidik-nyidik, nilik-nilik Nyi iti. Ti gigir
Bi Wiwi nyikikik. Hi.hi..hi…Nyi Iti kiih di pipir…hi..hi..hi
Nyi Iti isin,ih Bi Wiwi….Iti isin.

huhuuNUNU

Uluh..uluh Nunu nuju mubuy suung. Bujur Nunu budug. Nunu bubulucun
muru guru-guru nu ngudud surutu. Guru-guru murukusunu tuluy muru
Nunu nu nguluwut.

Nurustunjung Nunu! Guru-guru kukulutus. Nunu murungkut, bru rubuh
burudul ulu-ulu nulung Nunu. Tulung…tulung Nunu lulungu, Nunu lulungu!
Ulu-ulu ngurus Nunu nu ngudupruk.

Brul guru-guru nyusul Nunu nu ngudupruk. Bu Ucu, Bu Yuyun, Bu Lulu
tug Bu Juju muru Nunu nu ngudupung. ” Uluh-uluh Nunu lulungu?”
” Nunu nu budug bujur rubuh ku lulungu? Nurustunjung!” Bu Ucu kukulutus
Nunu nyuuh tuluy murungkut, ” Pundut umur, pundut umur!’ Nunu mundut pupus.
Subuh-subuh, Nunu pupus, guru-guru nu nurustunjung wungkul nu ngubur Nunu.
Muhun Nunu, Nunu culun nu budug bujur pupus. Sumuhuuuunnnnn Nuunnn.

2 Balesan to “A….I…..U!!!”

  1. Arief said

    Hoo ho hoooo
    Sontoloyo borokokok ontohod orowodol morokonong nong….

  2. andri said

    hahahaha…aya aya wae kang…

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: