Club Facebookna Oerang Soenda

Urang Sunda Hudang Euy!!!

Si Miskin

Posted by Dendi Rustandi dina Agustus 10, 2009


si miskin dahar jukutHiji poe si miskin kalaparan ti isuk can kararaban dahareun. Trus weh mapay-mapay jalan, di hiji tempat manehna manggihan imah gedong sigrong, nu dihareupna aya taman upluk-aplak. Kabeneuran panto gerbangna muka bus si miskin asup.
Sanggeus dijero si miskin mikir, kumaha carana supaya menang perhatian ti nu boga imah, tuluy nangkuban bari ngadaharan jukut taman. Teu kungsi lila torojol nu boga imah:
Si Kaya : Keur naon ari si laing
Si Miskin : Yeta kuring teh kalaparan
Si Kaya : Kabeuneuran atuh, hayu urang ka tukang
Si Miskin atoh, nyarita na gerentes hatena “ah aing bakal dibere dahar ngeunah, bageur oge nu boga imah teh”. Sageus nepi ditukang:

Si Kaya : Tah didieu ngadaharan jukutna, malaur geus paranjang, ngababadeug, da muruhan nu digawe mah mahal.
Si Miskin : ???????????

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: