Club Facebookna Oerang Soenda

Urang Sunda Hudang Euy!!!

Kabayan Mapag Kala

Posted by Dendi Rustandi dina Agustus 10, 2009


kabayankabayan rada lawas ngalalana ka jakarta, ngala harta, dagang lalab atah na palataran pasar sagala aya. Rada lawas kabayan ka jakarta na. kadang – kadang kabayan ngarasa hanaang kana kanyaah, da tara ngasaan. kabayang rayay garwana (anak Abah), pangawakan garwana sarta sagala na. Ngarasa taya daya nahan kahayang. Sanajan anggang sarta rada mahal waragad kandaraan daratna sarta lawas mangsana, maksa datang ka Majalaya, datang ka garwana, Ngahaja datangna ngadadak, sangkan rada
marahmay raray garwana, nyandak alat bayar rada badag, sarta kadaharan mahal sagala.
Barang datang ka kamar, kasampak garwana ngajapapang nangkarak na ranjang. Kabayan tambah palay, laranganana tambah malagrang. Ragamang kana raray, taktak, kahandap kana dada bras kana tarang baga. barang gap kana larangan garwana, kabayan rada tanda tanya, naha rada ngacay….. panasaran, kabayan ngalaan calana dalam garwana…. “lakadalah aya darah”, kabayan nalangsa, rada amarah sarta hanjakal.
Kabayan nanya ka garwana : “naha tara wakca saanggalna, pan akang datang ngahaja bakat taya daya nahan kahayang?”
garwana ngajawab : “da, akang datangna ngadadak, taya warta saanggalna”
Kabayan tambah nalangsa, dasar Kabayan, rada nyawang, nya aya akal, mahrahmay raray kabayan, ragamang kana panangan garwana.
kabayan wakca: “cabak larangan akang nya… jangan asa-asa, rada hanca nyabakna ngarah ngacay”
Da, garwana kabayan mah tara baha, nya ngalaan calana kabayan, ragamang gap kana larangana Kabayan, bras kana bahamna.
kabayan ngarasa bagja, sabab kasawang bakal laksana kahayang na, ngan barang sawatara mangsa, kabayan calawak,”walah, panas panas panas”. Kabayan maksa ngalaan laranganana alatan ngarasa panas …
Gantawang Kabayan ngawakwak : “naha panangan sarta baham panas….?”
Garwana : Ah, saya alpa kang, apanan tas nyabak samara lada sarta ngadahar sambal.
Kabayan ngarasa nahnay, sabab kakara ngarandapan naas taya papadana. Hayang bagja malah mapag kala.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: