Club Facebookna Oerang Soenda

Urang Sunda Hudang Euy!!!

Aki-aki Limpeuran

Posted by Dendi Rustandi dina Agustus 10, 2009


aki2Ki Sanip katelah aki-aki limpeuran pangna kitu lantaran ki Sanip boga panyakit pohoan nukacida. da eta we ugal barang bawa sok aya we nu tinggaleun. hiji mangsa ki Sanip teh rek ngadon mandi di walungan dapuguh ari urang lembur mah mun rek mandi teh sok kawalungan. kusabab sok aya wae barang nu tinggalan saban tas mandi nya ki Sanip boga “ide” mawa kertas jung pulpen pikeun nga “inpestarisir” barang bawaana.memeh madi ki Sanip teh nuliskeun barang nudibawana mimiti kisnip nulis keun ” kopeah” bari dilaan sok disimpen di luhur batu, terus “pangsi, sarung,kaos,kolor, tarompah, saeunggeus ditulis kabehmah brus we ki Sanip teh mandi. beres mandi galacang ki sanip kana batu paranti nyimpen catetean tadi “..moal aya nupoho siah ayeuna mah..” pokna ki sanip. derekdek we hiji hijina barang bawaan teh di “absen” saeungges dirasa geus lengkeup jeung euweuh nutinggalan deregdeg we ki sanip buru buru balik bari ngarasa bungah lantaran ayeuna maol aya deui barang nu tinggaleun lamun mandi diwalungan teh. kulantaran ngarasa bungah euweuh barang nutinggaleum sapanjang jalan ki sanip teuweleh nyerengeh kaunggal jelema nu amprok jeung manehna. saenggeus nepi ka imah celeungkeung ki sanip ngagentraan pamajiakan nana bari pok nyarita ” ninina, ayeuna mah geus moal kudu bulak balik ka walungan lantaran tinggaleun barang lamun tas mandi teh..ayeuna mah ku aki memeh disimpen di tulis heula tersus memeh balik di “cek” deui, buktina euweuh nutinggalan ninina” sangkaan ki sanip pasti pamajikanana bakal ngarasa reueus kamanehna, tapi malah “diluar dugaan” boro-boro muji sinini kalahkah nyarekan ka ki sanip “..eh, dasar aki aki nurustunjung geus limpeuran teh ayeuna tambah ngerakeun deuih” pokna teh, “naha beut kitu ninina” tanya ki sanip bari rada muncereng, ” heueuh ari barangmah euweuh nu tinggaleun, ngan eta pangsi, kaos , kolor, kopeah jeung sarung kalah di samapaikeun dina taktak lain dipake dasar aki aki euweuh ka era..” jawab sinini bari indit ngaleos. ki sanip ret ningali kahandap “.. aeh heueuh gening ..” bari nyerengeh eraeun.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: